Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Bli en kusträddare

En ovanlig syn – en strand helt fri från skräp. (Foto: Anders Nicander)

Våra havsstränder fylls av skräp och bråte som kommer med havet från och fjärran. Utöver att göra idyllen ful och tråkig kan skräpet vara skadligt för djur och natur. På lördag kan du hjälpa till att snygga upp kusten.
Lördagen 21 april finns Håll Sverige rent på plats på tolv stränder och delar där ut strandstädarkit och ordnar skräpplockaraktiviteter.
Du kan också få hjälp med att ordna strandstädning på din egen favoritstrand. Skräpplockningen dokumenteras och Håll Sverige Rent har utvecklat en mobilapp, som är utmärkt att använda för dokumentationen. Finns för Android och Iphone och appen heter Håll Sverige Rent. .
För att läsa mer klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta