Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Bo Hall pratar Kenya

Sugen på att fiska marlin, segelfisk, tonfisk eller haj? Då ska du ta chansen och lyssna när Bo Hall berättar om det allt bättre big game-fisket i Kenya, hos Björlanda Sportfiske den 30 september.
Bo Hall, som i flera decennier varit en av de drivande i utvecklingen av svenskt havsfiske, har under senare år gjort flera turer till Kenya. Mångfalden och det varierande fisket där har frälst honom så till den grad att han numera talar sig varm för fiskeresor till Kenya.
”Att fiska i Kenya ger dig möjligheten att fånga den fisk du tidigare bara sett på TV och drömt om”, säger Bo Hall i ett pressmeddelande.

Fisket i Indiska oceanen utanför Kenya har blivit allt bättre under senare år. En av de viktigaste anledningarna är att de somaliska piraterna skrämt bort de stora yrkesfiskebåtar som tidigare ”dammsög” dessa vatten på fisk.
Den 30 september kl.18 finns Bo Hall på plats hos Björlanda sportfiske för att berätta och visa bilder från det fantastiska fisket i Kenya. Mer info om Bosse fiske hittar du på hans hemsida, www.havsfiske.net.
Svenne Andersson

Stor segelfisk är ett av de vanligaste bytena för sportfiskare i Kenya. Den här fångades när Bo Hall besökte landet i våras.

Stor segelfisk är ett av de vanligaste bytena för sportfiskare i Kenya. Den här fångades när Bo Hall besökte landet i våras.

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta