[/caption] " /> Bonitofiske på gång? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Bonitofiske på gång?

Anders Jonasson med en bonito som nästan nådde det svenska rekordet.

Välkände havsfiskeprofilen Anders Jonasson från Helsingborg gjorde en satsning på bonito och lyckades landa en av dessa snabbsimmare som bara hade några få gram kvar till svenska rekordet.
2010 blev det rena Klondikestämningen bland Sveriges havssportfiskare när tonfisksläktingen bonito dök upp i rik mängd utanför halländska Bua. Förra året var förhoppningarna stora men bara en enda bonito registrerades i storfiskregistren. Den fisken blev visserligen svenskt rekord med vikten 2602 gram. Den togs av Lars-Erik Brattström från Stockholm.
I år tycks en mindre mängd bonito nått våra vatten. Åtminstone tre fiskar utöver Anders Jonassons har registrerats . Samtliga dessa fiskar är stora om vi jämför med medelvikten på fiskarna som fångades under 2010.

För den som vill testa bonitofisket gäller det att ta sig till Bua i Halland. Trolling med mindre och mellanstora vobbler i hög fart tycks vara det bästa sättet att locka boiton.  Har du turen att kroka en får du – under förutsättning att du fiskar på någorlunda lätta grejor – ett fiskeminne för livet. Bonitons rusningar påminner inte om någon annan fisk du träffar på i svenska vatten.
Läs mer på Anders sida som du hittar här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta