Lars Munk och Ronny Landin skänker en laxupplevelse i Jokkfall.
Lars Munk och Ronny Landin skänker en laxupplevelse i Jokkfall.[/caption]Välgörenhetsauktionen till förmån för Älvräddarna har blivit ett stående inslag på Sportfiskemässan. I år går en mängd fiskeupplevelser under klubban. " /> Börja buda redan nu | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Börja buda redan nu

Lars Munk och Ronny Landin skänker en laxupplevelse i Jokkfall.


Lars Munk och Ronny Landin skänker en laxupplevelse i Jokkfall.

Välgörenhetsauktionen till förmån för Älvräddarna har blivit ett stående inslag på Sportfiskemässan. I år går en mängd fiskeupplevelser under klubban.
Är du sugen på en guidad trollingtur på Vänern, Laxfiske i Jokkfall, Skärgårdsfiske med Johan Broman eller gäddfiske i Blekinge? Då ska du ta dig en titt i årets auktionskatalog och fundera på hur mycket du är beredd att betala. Genom att ropa in din fiskesemester slår du två flugor i en smäll – du hjälper Älvräddarna samtidigt som du får en fin fiskeupplevelse med några av Sveriges skickligaste guider.
Självklart står även mycket utrustning på auktionsmenyn – gäddflugspön, öringflugspön, fiskevästar, handgjord håv, böcker mm. Historiskt har det visats sig att det går att göra riktiga fynd på denna auktion.
Auktionen äger rum klockan 14.00 lördagen 21 mars. Om du inte kan komma till mässan personligen, går det även att lägga bud via nätet eller vara med på telefon när auktionen äger rum. Budgivningen på nätet är redan igång. Gå in på alvraddarna.se för att se objekten i auktionskatalogen och lämna bud.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
De som efterlyst strängare regler för yrkesfiske i Östersjön vädrar nu morgonluft. Foto: Krisztian Tabori
Partier överens – hopp om kursändring för yrkesfiske

Tunga förslag inger nu hopp om kursändring för yrkesfisket. Redan för en månad sedan beslutade regeringen om 2021 års regleringsbrev för Havs- och vattenmyndigheten som innehöll flera uppdrag för att förbättra havsmiljön och reglera yrkesfisket. Nu kommer även Miljömålsberedningen med förslag i samma riktning.

Den 22 december beslutade regeringen att ge Havs- och vattenmyndigheten flera uppdrag genom sitt så kallade regleringsbrev.
Det innehöll bland annat kapitel om att skydda kustlekande sillbestånd i norra Egentliga Östersjön, och att myndigheten fick uppdraget att utreda hur fiskeregleringarna kan utvecklas. De ska också göra det enklare att kontrollera att fartygen rapporterar bifångster, exempelvis av tumlare. Myndigheten ska även redovisa hur förvaltningen av ål genomförs så att skyddet av beståndet prioriteras. Hela regleringsbrevet kan du läsa här.

Nu har även Miljömålsberedningen lämnat sitt betänkande som pekar i samma riktning. I dokumentet som lämnats över till regeringen finns det bland annat förslag om en havsmiljölag, 30 procent skyddade marina områden och utredning av det pelagiska fisket och trålgränsen.

Alla partier överens
Fiskejournalen har pratat med Vänsterpartiets representant i Miljömålsberedningen, Elin Segerlind, och hon är hoppfull om att flera förslag ska bli skarpa beslut.

– Jag är nöjd med att vi kom så här långt. Det är egentligen fantastiskt att 8 partier som har grundläggande olika syn på naturen och människans förhållande till den kom överens om det ett så pass omfattande underlag med så många förslag, säger hon.

Hon välkomnar i synnerhet förslaget om en havsmiljölag.
– Regeringen kommer utifrån den behöva lägga fram förslag för förbättringar och åtgärder varje år till riksdagen i en proposition. Personligen tycker jag också att det är bra med ett förslag om att HaV ska bedöma påverkan från det storskaliga pelagiska fisket, som trålning utomskärs, av bland annat sill och strömming. Det är också bra att de ska ta fram ett underlag för beslut om eventuella bevarandeåtgärder som exempelvis utflyttning av trålgränsen, säger Elin Segerlind.

Här kan du läsa mer om alla förslag i Miljömålsberedningens betänkande.

Du kanske även gillar detta