Lars Munk och Ronny Landin skänker en laxupplevelse i Jokkfall.
Lars Munk och Ronny Landin skänker en laxupplevelse i Jokkfall.[/caption]Välgörenhetsauktionen till förmån för Älvräddarna har blivit ett stående inslag på Sportfiskemässan. I år går en mängd fiskeupplevelser under klubban. " /> Börja buda redan nu | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Börja buda redan nu

Lars Munk och Ronny Landin skänker en laxupplevelse i Jokkfall.


Lars Munk och Ronny Landin skänker en laxupplevelse i Jokkfall.

Välgörenhetsauktionen till förmån för Älvräddarna har blivit ett stående inslag på Sportfiskemässan. I år går en mängd fiskeupplevelser under klubban.
Är du sugen på en guidad trollingtur på Vänern, Laxfiske i Jokkfall, Skärgårdsfiske med Johan Broman eller gäddfiske i Blekinge? Då ska du ta dig en titt i årets auktionskatalog och fundera på hur mycket du är beredd att betala. Genom att ropa in din fiskesemester slår du två flugor i en smäll – du hjälper Älvräddarna samtidigt som du får en fin fiskeupplevelse med några av Sveriges skickligaste guider.
Självklart står även mycket utrustning på auktionsmenyn – gäddflugspön, öringflugspön, fiskevästar, handgjord håv, böcker mm. Historiskt har det visats sig att det går att göra riktiga fynd på denna auktion.
Auktionen äger rum klockan 14.00 lördagen 21 mars. Om du inte kan komma till mässan personligen, går det även att lägga bud via nätet eller vara med på telefon när auktionen äger rum. Budgivningen på nätet är redan igång. Gå in på alvraddarna.se för att se objekten i auktionskatalogen och lämna bud.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta