Bosse Teuchler är ett välkänt namn inom det svenskt mete. Klockan 23:30 en fin natt under maj fick han möte med en drömfisk, ett nytt potentiellt svenskt rekord. " />
Annons
Bosses 30:e färna över tre kilo – nytt potentiellt svenskt rekord | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 månader sedan Sverige Robert Westin
Bosse Teuchler med sin 3600 grams färna. Foto: Privat
Bosses 30:e färna över tre kilo – nytt potentiellt svenskt rekord

Bosse Teuchler är ett välkänt namn inom det svenskt mete. Klockan 23:30 en fin natt under maj fick han möte med en drömfisk, ett nytt potentiellt svenskt rekord.

Bosse är en rutinerad metare. Många personer inom metet ser honom som en levande legend. Han har flera stora fiskar på meritlistan vilket även inkluderar tre svenska rekord på färna. Många metare drömmer om att få fånga en färna som väger mer än 3 kilo, Bosse har landat 30 stycken.

En kväll i maj besökte han, tillsammans med några vänner, ett av hans favoritvatten. I just detta vatten har han landat flera stora färnor över 2,5 kilo. Sent under natten, klockan var kring 23:30, kom drömhugget.

– Först trodde jag att det var en liten fisk. Sedan förstod jag att det var en ”grisfärna” då den knappt rymdes i håven. När jag lyste på den förstod jag vilken best det var. Den var fullkomligt smällfet och enormt grov över ryggen, säger Bosse.

Drömfärnan vägde otroliga 3600 gram. Den var 61,5 centimeter lång med en omkrets på mäktiga 42 centimeter. Den stora färnan är inskickad till Sportfiskarna som ett nytt potentiellt svenskt rekord.

Bosses tidigare svenska rekord på färna har varit 3225 gram, 3390 gram och 3430 gram. Det nuvarande svenska rekordet hålls av Jerker Löf och lyder 3580 gram. Snart får vi svar på om det nya svenska rekordet kommer att vara 3600 gram.

Relaterad nyhet från din region
21 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Håll koll på vilka regler som gäller för torskfiske i Östersjön.
Bara två torskar per dag – kvoter omfattar fritidsfisket

Tidigare i veckan beslutade EU-ministrarna om fiskekvoterna för Östersjön nästa år. Det innebär också att reglerna för fritidsfisket efter torsk har fastställts.

De beslutade kvoterna innebär en bag-limit på fem torskar per fiskare och dag i västra Östersjön (område SD 22-24). Mellan 1 februari–31 mars i område SD 22-24 gäller en bag-limit på endast två torskar per fiskare och dag.
Fritidsfisket kommer med andra ord att regleras på samma sätt under 2021 som det gjordes under 2020.

Fritidsfiske av torsk i delområde 24 utanför 6 nautiska mil (NM) från baslinjen är förbjudet under 2021. Fiske av torsk är också förbjudet för fritidsfiskare i hela delområdet 25 och 26.
På Havs- och Vattenmyndighetens hemsida kan du läsa allt om vilka fiskeregler som gäller i respektive område.

Du kanske även gillar detta