Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Inom några år kommer det mest fångstgivande gösbetet säkerligen vara mjukt. Än så länge är det de tre hårda vobbler.
Bottenbomba gösen

Är du sugen på att testa verikalfiske är det en bra idé att börja vid botten. Per-Ola Johannesson ger dig tipsen som gör att du kommer igång.
Det snackas vertikalfiske och ekolod som aldrig förr. Ibland får man känslan att vertikalfisket kräver så mycket ekolodskunskap att endast experterna har en chans. Men börjar du vid botten, blir det hela mer begripligt. Det är lättare att få stopp på och manövrera båten på ett botteneko än ett frivattenseko. Dessutom störs fisken inte lika mycket av båten om den befinner sig vid botten. Ofta befinner sig också gösen gärna vid botten.
I senaste numret av Fiskejournalen kan du läsa om bottenbombning efter gös och i samma nummer finns även ekolodsskolan del 2. Men skynda dig till butiken för den finns bara där någon vecka till.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta