Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Inom några år kommer det mest fångstgivande gösbetet säkerligen vara mjukt. Än så länge är det de tre hårda vobbler.
Bottenbomba gösen

Är du sugen på att testa verikalfiske är det en bra idé att börja vid botten. Per-Ola Johannesson ger dig tipsen som gör att du kommer igång.
Det snackas vertikalfiske och ekolod som aldrig förr. Ibland får man känslan att vertikalfisket kräver så mycket ekolodskunskap att endast experterna har en chans. Men börjar du vid botten, blir det hela mer begripligt. Det är lättare att få stopp på och manövrera båten på ett botteneko än ett frivattenseko. Dessutom störs fisken inte lika mycket av båten om den befinner sig vid botten. Ofta befinner sig också gösen gärna vid botten.
I senaste numret av Fiskejournalen kan du läsa om bottenbombning efter gös och i samma nummer finns även ekolodsskolan del 2. Men skynda dig till butiken för den finns bara där någon vecka till.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta