Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Bra start på Vänern

Patrik JAnsson från Grästorp kan konstatera en bra start på årets trollingsäsong. Denna lax på 10,6 kilo högg på Dalbosjön.

Patrik Jansson från Grästorp gav sig ut på Vänern för att trollingfiska andra veckan i januari. Ett dubbelhugg och en lax på över tio kilo gör att han med enkelhet kan konstatera en bra start på trollingåret. Laxen anmäldes förstås till Recordfisken.
Det blåste åtta sekundmeter nordostlig vind när Peter Jansson kryssade fram på Dalbosjön, Vänern. Plötsligt nickade bägge djupriggspöna och en av laxarna gjorde en rejäl rusning. Efter att ha rett ut ett oroväckande trassel började han fajta laxen.
– Jag kunde sakta men säkert drilla fisken in till håven och lyfta den över relingen, säger Patrik i sin anmälan till Recordfisken.
Laxen vägde 10620 gram och mätte 91 centimeter.
Här hittar du mer information om tävlingen Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta