[/caption] " /> Brevkampanjen uppmärksammas | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Brevkampanjen uppmärksammas

Miljöaktuellt uppmärksammar Fiskejournalens brevkampanj.

Nu börjar andra media uppmärksamma Eskils tystnad. Miljöaktuellt rapporterar om Fiskejournalens brevkampanj där vi kräver Eskil på svar.
– Tack alla ni som skickat brevet till Eskil. Nu behöver vi hjälp för att nå ut ännu bredare med kampanjen, säger Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Han uppmanar därför dig som redan skickat ett brev, att uppmana alla dina vänner att göra samma sak.
– När vi kommer upp emot 10 000 skickade brev, så ska vi aktivt börja tipsa media om Eskils ovilja att svara på våra frågor om laxförvaltningen.
Klicka här för att läsa mer och skicka ett brev.
Läs artikeln i Miljöaktuellt.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta