Frasse som är skapare av avgjutningen. Den senare kan beskådas på Sportfiskemässan i monter 021. Frasse som är skapare av avgjutningen. Den senare kan beskådas på Sportfiskemässan i monter 021.[/caption] " /> Brutal "GT" gästar mässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Brutal ”GT” gästar mässan
Frasse som är skapare av avgjutningen. Den senare kan beskådas på Sportfiskemässan i monter 021.

Frasse som är skapare av avgjutningen. Den senare kan beskådas på Sportfiskemässan i monter 021.

Fiskejournalens medarbetare Bosse Hall tar med en kompis till Sportfiskemässan. Närmare bestämt en giant trevally i storlek XXL.
Det handlar om en avgjutning på en fångst från Bosses senaste fiskeresa till Kenya.
– Kom till Göteborgs havsfisketurers monter och kolla in fisken, hälsar han.
I montern, som är granne med Settern och har namnet 021, kan du även prata havsfiske Bosse i största allmänhet och Kenyafiske i synnerhet.
Här hittar du fler notiser om Sportfiskemässan.

Relaterad nyhet från din region
6 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta