buster_yamaha_webPressmeddelande: Buster Boats och Yamaha Motor Scandinavia, Skandinaviens marknadsledande båt–motor kombination fortsätter satsa på Buster och Yamaha i Sverige och Norge. " /> Buster och Yamaha fortsätter samarbeta | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Buster och Yamaha fortsätter samarbeta

buster_yamaha_webPressmeddelande: Buster Boats och Yamaha Motor Scandinavia, Skandinaviens marknadsledande båt–motor kombination fortsätter satsa på Buster och Yamaha i Sverige och Norge.
Buster–Yamaha båt–motorpaket kommer även i fortsättningen att säljas i Yamaha Motor Scandinavias återförsäljarnät. Eftersom vikten av de Skandinaviska marknaderna fortsättningsvis ökar i takt med stigande Buster–Yamaha marknadsandelar, kommer Buster Boats från och med hösten 2014 även att tillsätta egna marknadsansvariga för att ytterligare försäkra sig om att kunna betjäna återförsäljarnätverket i Sverige och Norge på bästa möjliga sätt.
I Sverige kommer marknadsansvaret att delas mellan marinteamet hos Yamaha i Sverige samt Jonas Magner på Buster Boats. I Norge faller marknadsansvaret på marinteamet hos Yamaha i Norge samt Anna Ivarsson på Buster Boats. Jonas kommer att sitta på Fiskars Stockholmskontor och  Anna kommer att vara stationerad på Fiskars Oslokontor.
– I och med att Buster sortimentet fortsätter att öka med nyheter både i det traditionella Buster sortimentet samt i nya E-Serien ser vi att vi för att kunna växa i Norden behöver satsa ytterligare på åtgärder som stärker efterfrågan; både i form av varumärkesmarknadsföring samt förstärka den lokala marknadsföringen tillsammans med våra återförsäljare, berättar Juha Lehtola vd för Buster Boats.

– Yamahas väletablerade återförsäljarnät tillsammans med fantastiska produkter har varit en av nycklarna till Busters framgångssaga i Sverige och Norge, och vi ser fram emot ytterligare år av ännu intensivare samarbete både gällande försäljning samt marknadsanpassad produktutveckling, säger Jan-Åke Johansson, Regional Director North  på Yamaha Motor Europe NV.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta