Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Chatta med William i kväll

I kväll kör vi igång igen – med livechat på Sportfiskeforum. Svarande i kväll är William Moberg-Faulds, högaktuell med en ny omgång av programmet Fiske i  TV4.
William är alltför välkänd för att behöva någon närmare presentation. Under rätt många år har han underhållit oss sportfiskare med reportage från olika heta fiskeplatser runt om i Sverige och i världen.
Just nu är William aktuell med en ny omgång av Fiske i TV4 Sport, tillsammans med flugfiskegurun Peter Sjödin. Kvällens livechat sänds direkt från de sista inspelningarna i Trondheimsfjorden och börjar kl.21.
Här är länken till Sportfiskeforum.
Svenne Andersson

Nej, det är inte livechat-utrustningen William har på, utan ett headset för att kunna prata under flygfärden.


Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta