Annons
Chocken: Här får Jan dubbla grisar under fisketuren | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 månad sedan Sverige Anders Lundin
Här fångas grisen på bild när den vill upp i båten. Foto: Jan Ljungström
Chocken: Här får Jan dubbla grisar under fisketuren

Tjusningen med fiske brukar vara händelserna som gör varje fisketur unik. Jan Ljungström fick uppleva något som måste vara extremt sällsynt: Först fick han en ”gris” i form av en präktig gädda, och sedan kom ett vildsvin och ville upp i båten.

Fångstmannen med den lilla grisen.

– Det var helt sjukt, man höll ju på att skita på sig när den var på väg upp i båten, säger Jan Ljungström.
Då syftar han alltså inte på gäddan som vägde 6,4 kilo, utan på det oväntade sällskapet som simmade omkring ute på sjön.
– Vi såg den på håll, så vi åkte dit. Den simmade bara runt i en cirkel, och när vi kom fram så försökte den komma upp i båten, berättar Jan som hade sällskap i båten av Fredrik Kvarnkullen.

De körde mot land och vildsvinet följde efter, vilket troligtvis var djurets räddning.
– Jag vet inte hur länge den hade varit där ute. Men det var det sjukaste jag sett på sjön, jag trodde inte mina ögon först. Om den hade kommit upp i båten då hade ju vi fått hoppa i.
Händelsen utspelade sig på Linden utanför Mariannelund.

– Vi vet att det tagits gäddor på runt 20 kilo i den sjön, så vi hade hoppats på att få en riktig gris, och det fick vi ju till slut, säger Jan Ljungström med ett skratt.

Vi på redaktionen tackar för en av årets märkligaste fiskehistorier!

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Frågan är vilken diet denna gädda går på? Foto: Sola Predators
Fet, fetare, fetast – vad har denna gädda slukat?

Första advent närmar sig, och redan nu anländer en tidig julgris. Det handlar om en häpnadsväckande fet Värmlandsgädda, som vi förstås undrar vilken diet den kan tänkas gå på?

Gäddan i sin helhet.

Gäddan i sig kommer inte att skriva in sig i historieböckerna, eftersom den ”bara” vägde 7 kilo. Men med tanke på att den bara var 95 centimeter så är det underförstått att den var ovanligt tungt lastad. Som synes på bilden så har den frossat ordentligt på något, frågan är bara vad?
– Ja, den var riktigt fet. Vi har pratat en del om detta, och det går sjukt stor mört i det området vi fiskar på, en vanlig storlek är 20–25 centimeter. Vi tror att den stått och tryckt i sig en massa mört.

Det säger Daniel Löf i fisketeamet Sola Predators, som var med när kompisen Andreas Henriksson fick upp gäddan. De övriga i laget är Jesper Nilsson och Andreas Larsson.
Vi tackar för bilden på ”julgrisen” och hänvisar till Sola Predators Instagram för er som närmare vill följa deras fiskafängen.

Du kanske även gillar detta