Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
Senad Alkovic med den enorma gäddan som han tog på flugspö. Foto: Privat
Chocken på flugspöt: Storöringen var brutal gädda

När Senad Alkovic svingade sitt flugspö på årets första fiskepass så drömde han om en storöring. Och napp blev det – ett närmast osannolikt sådant. Men det var ingen storöring som tagit flugan, utan en gädda på över 16 kilo!

Fisken vägde hela 16,5 kilo.

Senad Alkovics fiskepremiär 2021 går utan tvekan till historieböckerna. På årets första försök så lyckade han alltså fånga en gädda som många bara kan drömma om, och extra speciellt var förstås själva fångstmetoden. Ett flugspö i klass 7 med 0.28 millimeters tunn tafs, och längst ut en fluga föreställandes en orange räka.

Så här berättar han själv om fiskafänget:
– Efter två timmars fiske utan någon som helst kontakt vid en av Skånes mynningar, så fick jag ett ovanligt kraftigt hugg. Jag trodde först att det var mitt livs öring, säkert en besa tänkte jag! Efter nästan 30 minuters kamp så förstod jag att något inte stämde riktigt, och då såg jag huvudet på gäddan som var enorm!

Efter nästan 40 minuters kamp så lyckades Senad håva fisken, omringad med avklippt tafs och fluglinan. Den vägdes snabbt och släpptes tillbaka. Vikten stannade vid otroliga 16,5 kilo – en av de största gäddorna som fångats i Sverige på senare år.
– En dag att minnas för livet, konstaterar en lycklig fångstman.
Stort grattis och hatten av för en fantastisk fisk, säger vi på Fiskejournalen.

 

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta