En liten gädda har fallit offer för tranans skarpa blick. (Foto: Conny Lundström/WildShots Sweden) En liten gädda har fallit offer för tranans skarpa blick. (Foto: Conny Lundström/WildShots Sweden)[/caption] " /> Dagens rätt: Gädda och abborre | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dagens rätt: Gädda och abborre
En liten gädda har fallit offer för tranans skarpa blick. (Foto: Conny Lundström/WildShots Sweden)

En liten gädda har fallit offer för tranans skarpa blick. (Foto: Conny Lundström/WildShots Sweden)

Våren har landat och med den tranorna; vanliga och välkända fåglar. Kanske är det mindre välkänt att de är skickliga fiskare. 
Den här tranan fångades på bild i april då den med långa kliv cirkulerade i det kalla smältvattnet helt fokuserade på vad som kan röra sig under ytan. En snabb attack med den spetsiga näbben och fångsten är bärgad. Mindre gäddor svaldes hela medan abborrar med fördel styckas. Se bilden i större format.
Fotograf är Conny Lundström från Skellefteå. Ville du se fler bilder från Connys kamera? Surfa in på www.connylundstrom.com.

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta