Dags att boka Fiskekryssningen Fredagen ombord blir mat, dryck och nöje. Under lördagen blir det föredrag, mässa och workshops. Bland annat kommer Johan Klingberg att binda CdC-flugor.[/caption] " /> Dags att boka Fiskekryssningen! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dags att boka Fiskekryssningen!
Dags att boka Fiskekryssningen

Fredagen ombord blir mat, dryck och nöje. Under lördagen blir det föredrag, mässa och workshops. Bland annat kommer Johan Klingberg att binda CdC-flugor.

Nu börjar detaljerna för Fiskekryssningen ta form och några riktigt vassa workshops står på schemat. Claes Svartzonker Claesson, Håkan Fransson, Nicklaus Bauer och Johan Klingberg är några av instruktörerna.
Höstens höjdpunkt närmar sig! 8 november kastar Fiskekryssningen loss från Värtahamnen i Stockholm. Det är Fiskejournalen i samarbete med Sportfiskarna som står för evenemanget där underhållning, föredrag, workshops och fiskemässa står på schemat. Tanken är att alla fiskeintresserade skall få ett dygn där de kan frossa i fiskesnack och ny input, men även att de som inte är så fiskeintresserade ska kunna följa med och njuta av allt som ett kryssningsskepp kan erbjuda.

Många stora namn

Det kommer finnas många fiskeprofiler ombord. Det blir föredrag med bland annat Gunnar Westrin, Martin Falklind och Jean Jältsten. Dessutom kommer TV-fiskaren Johan Broman att spela blues i pianobaren.
– Nu i veckan släppte vi även de första titlarna på några av våra vassa workshops, berättar Maria Ålander på Fiskejournalen.
Det kommer hållas workshops i bland annat moderna gäddflugor med Nicklaus Bauer, betesbyggande med Claes Svartzonker Claesson, pelagiskt fiske med Håkan Fransson, CdC-fligor med Johan Klingberg och klassiska våtflugor med Håkan Karsnäser.
– Dessutom kommer vi ha en liten udda workshop i hur man filmar och klipper sin egen fiskefilm direkt i en Iphone med Pasi Helin från Stockholm Post Production.
– Dilemmat med Fiskekryssningen är att det händer så mycket kul på samma gång. Det kommer bli svårt att välja, säger Maria Ålander.
Mer info om Fiskekryssningen.
Följ även Martin Falklinds kryssnings-blogg.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
De som efterlyst strängare regler för yrkesfiske i Östersjön vädrar nu morgonluft. Foto: Krisztian Tabori
Partier överens – hopp om kursändring för yrkesfiske

Tunga förslag inger nu hopp om kursändring för yrkesfisket. Redan för en månad sedan beslutade regeringen om 2021 års regleringsbrev för Havs- och vattenmyndigheten som innehöll flera uppdrag för att förbättra havsmiljön och reglera yrkesfisket. Nu kommer även Miljömålsberedningen med förslag i samma riktning.

Den 22 december beslutade regeringen att ge Havs- och vattenmyndigheten flera uppdrag genom sitt så kallade regleringsbrev.
Det innehöll bland annat kapitel om att skydda kustlekande sillbestånd i norra Egentliga Östersjön, och att myndigheten fick uppdraget att utreda hur fiskeregleringarna kan utvecklas. De ska också göra det enklare att kontrollera att fartygen rapporterar bifångster, exempelvis av tumlare. Myndigheten ska även redovisa hur förvaltningen av ål genomförs så att skyddet av beståndet prioriteras. Hela regleringsbrevet kan du läsa här.

Nu har även Miljömålsberedningen lämnat sitt betänkande som pekar i samma riktning. I dokumentet som lämnats över till regeringen finns det bland annat förslag om en havsmiljölag, 30 procent skyddade marina områden och utredning av det pelagiska fisket och trålgränsen.

Alla partier överens
Fiskejournalen har pratat med Vänsterpartiets representant i Miljömålsberedningen, Elin Segerlind, och hon är hoppfull om att flera förslag ska bli skarpa beslut.

– Jag är nöjd med att vi kom så här långt. Det är egentligen fantastiskt att 8 partier som har grundläggande olika syn på naturen och människans förhållande till den kom överens om det ett så pass omfattande underlag med så många förslag, säger hon.

Hon välkomnar i synnerhet förslaget om en havsmiljölag.
– Regeringen kommer utifrån den behöva lägga fram förslag för förbättringar och åtgärder varje år till riksdagen i en proposition. Personligen tycker jag också att det är bra med ett förslag om att HaV ska bedöma påverkan från det storskaliga pelagiska fisket, som trålning utomskärs, av bland annat sill och strömming. Det är också bra att de ska ta fram ett underlag för beslut om eventuella bevarandeåtgärder som exempelvis utflyttning av trålgränsen, säger Elin Segerlind.

Här kan du läsa mer om alla förslag i Miljömålsberedningens betänkande.

Du kanske även gillar detta