Dags att boka Fiskekryssningen!

Dags att boka Fiskekryssningen

Fredagen ombord blir mat, dryck och nöje. Under lördagen blir det föredrag, mässa och workshops. Bland annat kommer Johan Klingberg att binda CdC-flugor.

Nu börjar detaljerna för Fiskekryssningen ta form och några riktigt vassa workshops står på schemat. Claes Svartzonker Claesson, Håkan Fransson, Nicklaus Bauer och Johan Klingberg är några av instruktörerna.
Höstens höjdpunkt närmar sig! 8 november kastar Fiskekryssningen loss från Värtahamnen i Stockholm. Det är Fiskejournalen i samarbete med Sportfiskarna som står för evenemanget där underhållning, föredrag, workshops och fiskemässa står på schemat. Tanken är att alla fiskeintresserade skall få ett dygn där de kan frossa i fiskesnack och ny input, men även att de som inte är så fiskeintresserade ska kunna följa med och njuta av allt som ett kryssningsskepp kan erbjuda.

Många stora namn
Det kommer finnas många fiskeprofiler ombord. Det blir föredrag med bland annat Gunnar Westrin, Martin Falklind och Jean Jältsten. Dessutom kommer TV-fiskaren Johan Broman att spela blues i pianobaren.
– Nu i veckan släppte vi även de första titlarna på några av våra vassa workshops, berättar Maria Ålander på Fiskejournalen.
Det kommer hållas workshops i bland annat moderna gäddflugor med Nicklaus Bauer, betesbyggande med Claes Svartzonker Claesson, pelagiskt fiske med Håkan Fransson, CdC-fligor med Johan Klingberg och klassiska våtflugor med Håkan Karsnäser.
– Dessutom kommer vi ha en liten udda workshop i hur man filmar och klipper sin egen fiskefilm direkt i en Iphone med Pasi Helin från Stockholm Post Production.
– Dilemmat med Fiskekryssningen är att det händer så mycket kul på samma gång. Det kommer bli svårt att välja, säger Maria Ålander.
Mer info om Fiskekryssningen.
Följ även Martin Falklinds kryssnings-blogg.

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...