Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Dags för Grand Slam Cup

Ni har väl vässat krokarna, slipat taktiken och laddat kamerabatterierna? Bra, för nu drar Grand Slam Cup snart igång. Fiskejournalens predatortävling pågår mellan 1 maj och 31 augusti. Fina priser väntar bortom sköna fiskeupplevelser.
För att lyckas med en grand slam måste du fånga de tre arterna abborre, gös och gädda över kvalvikten. Du blir då belönad med en unik och tuff keps som kvitto på din kompetens som predatorjägare.
När du överlistat någon av de tre nämda arterna och denna klarat kvalgränsen, anmäler du din fångst på Fiskejournalen.se. Du kan givetvis anmäla hur många godkända fiskar du vill.

När tävlingstiden är slut koras artsegrare och en totalsegrare av Grand Slam Cup 2011. På prisbodet ligger fiskeset och väska från CWC värt mellan 6 500-7 000 kronor för artsegrarna. Vinnaren kammar hem ett likvärdigt fiskeset, väska, fiskejacka och en fiskedag med Stefan ”Trumman” Trumstedt. Utöver detta delav vi ut bonuspriser längs vägen.
Gå in på tävlingssidan och läs mer.
Morgan Fihn

Kan du fånga hyfsat stora exemplar av de tre predatorerna? Då kan du också vara med och tävla i Grand Slam Cup. (Ill. Peter Grahn)


Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta