Öringsafari utmed Hjoån har blivit en tradition och nu börjar det bli dags för årets spaning efter öringlek i Hjoån. Första turen för i år är tisdagen den 13 oktober. " /> Dags för öringsafari i Hjoån | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Anders Holm
Att bevittna öringlek är en storslagen naturupplevelse. Ta chansen och följ med på öringsafari i Hjoån.
Dags för öringsafari i Hjoån

Öringsafari utmed Hjoån har blivit en tradition och nu börjar det bli dags för årets spaning efter öringlek i Hjoån. Första turen för i år är tisdagen den 13 oktober.

Att bevittna öringlek är en storslagen naturupplevelse, men ger även insikt i hur viktigt fiskevårdsarbete och fria vandringsvägar är. Nu har du möjlighet att se öringarna under deras lekvandring från Vättern upp i Hjoån i samband med att den populära och traditionsenliga öringsafarin startar för hösten.
Från och med den 13 oktober arrangeras guidade turer varje tisdag och torsdag fram till i mitten av november, där du får möjlighet att spana efter öringarna i Hjoåns dalgång. Turerna startar klockan 19 vid Grebbans Kvarn och pågår ungefär 2,5 timmar och fika ingår. Kostnad är 150 kronor och bokning sker till Hjo Turistbyrå 0503-352 55 eller Hjo kommun 0503-350 00 (växel).
Arrangör är Hjoåns Fiskevårdsområdesförening och Hjo kommun.
Anders Holm

 

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta