Öringsafari utmed Hjoån har blivit en tradition och nu börjar det bli dags för årets spaning efter öringlek i Hjoån. Första turen för i år är tisdagen den 13 oktober. " /> Dags för öringsafari i Hjoån | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Anders Holm
Att bevittna öringlek är en storslagen naturupplevelse. Ta chansen och följ med på öringsafari i Hjoån.
Dags för öringsafari i Hjoån

Öringsafari utmed Hjoån har blivit en tradition och nu börjar det bli dags för årets spaning efter öringlek i Hjoån. Första turen för i år är tisdagen den 13 oktober.

Att bevittna öringlek är en storslagen naturupplevelse, men ger även insikt i hur viktigt fiskevårdsarbete och fria vandringsvägar är. Nu har du möjlighet att se öringarna under deras lekvandring från Vättern upp i Hjoån i samband med att den populära och traditionsenliga öringsafarin startar för hösten.
Från och med den 13 oktober arrangeras guidade turer varje tisdag och torsdag fram till i mitten av november, där du får möjlighet att spana efter öringarna i Hjoåns dalgång. Turerna startar klockan 19 vid Grebbans Kvarn och pågår ungefär 2,5 timmar och fika ingår. Kostnad är 150 kronor och bokning sker till Hjo Turistbyrå 0503-352 55 eller Hjo kommun 0503-350 00 (växel).
Arrangör är Hjoåns Fiskevårdsområdesförening och Hjo kommun.
Anders Holm

 

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta