Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Dags för PNC

Helgen 5-6 juni hålls anrika havsfisketävlingen Pater Noster Cup i Mollösund på Orust. PNC, som arrangemanget brukar förkortas, är en lagtävling för salta småbåtsfiskare.
Tävlingen, som startades av Fiskejournalen 1983, arrangeras av Göteborgs Havsfiskeklubb och har kommit att bli ett begrepp inom svenskt havsfiske. Oerhört duktiga och drivna havssportfiskare håller fiskeformen levande trots att fiskbestånden är i uselt skick och man verkligen får slita för fångsten. Närheten till de artrika vattnen kring Måseskär gör Mollösund till en perfekt utgångshamn.
Mer info hittar du på www.ghfk.se/pnc.
Anders Nicander

Första helgen i juni är det dags för traditionstyngda havsfisketävlingen Pater Noster Cup.

Första helgen i juni är det dags för traditionstyngda havsfisketävlingen Pater Noster Cup.


Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta