Västerhavsveckan - en temavecka för havsmiljön, full av kunskap och spännande aktiviteter för den nyfikne. Västerhavsveckan - en temavecka för havsmiljön, full av kunskap och spännande aktiviteter för den nyfikne.[/caption] " /> Dags för Västerhavsveckan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dags för Västerhavsveckan
Västerhavsveckan - en temavecka för havsmiljön, full av kunskap och spännande aktiviteter för den nyfikne.

Västerhavsveckan – en temavecka för havsmiljön, full av kunskap och spännande aktiviteter för den nyfikne.

I morgon inleds Västerhavsveckan. En årligt återkommande temavecka för havsmiljön. Här finns fantastiskt mycket att se och lära, på lek och stort allvar.
Den 2-10 augusti är det dags för Västerhavsveckan igen. En vecka full av spännande aktiviteter och föreläsningar där Västerhavet spelar huvudrollen. Längs hela Bohuskusten – från Göteborg i söder till Strömstad i norr anordnar en mängd olika aktörer havsnära aktiviteter för såväl stora som små. Du kan bland annat följa med på båtturer, möta en forskare, komma i närkontakt med Västerhavets invånare, delta i strandskola och mycket mer. Här hittar du komplett program.
För senaste nyheterna – följ Västerhavsveckan på Facebook.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta