Dani drog en treplussare

Rekordfisk. Dani Hidalgo med sin mäktiga abborre på 3,1 kilo. Foto: Dani Hidalgo/ PerchZilla guide

När vi intervjuade guiden Dani Hidalgo i vintras så tippade han att rekordet för abborre snart skulle slås i det mytomspunna vattnet PerchZilla. Det hade han rätt i – och stod dessutom själv för bedriften. I veckan drog han nämligen till med en makalös fisk på över tre kilo.

Rapporterna om stora abborrar har kommit tätt från den spanska sjön PerchZilla. Antalet fiskar över två kilo har varit sensationellt högt och de flesta som paddlar ut på sjön har kommit tillbaka med nya personbästan. Många av dessa har blivit guidade av Dani Hidalgo, som nu alltså slår till med ett nytt, fantastiskt sjörekord.
Drömfisken högg på femte dagen av en flerdagarssatsning i stark vind och under svåra förhållanden. Dani hade precis sett några spännande ekon vid botten när det plötsligt sög tag i hans jigg.

”när vågen visade 3100 gram kändes det helt otroligt”

– Det var ett kraftigt hugg och tyngden påminde om en stor gös. Jag satte hård press och lyckades få upp den från botten. Den högg på fem meters djup och när jag såg den i ytan så visste jag att vikten var över tre kilo. Landningen gick bra och när vågen visade 3100 gram kändes det helt otroligt. Det var en obeskrivlig känsla som bara fiske kan ge, hälsar han.

”Det var en obeskrivlig känsla som bara fiske kan ge”

Efter några glädjerop och snabba bilder fick rekordfisken simma vidare.
Det tidigare rekordet i PerchZilla var på knappt tre kilo.

6
Visa bildspel

/
...
Visa mer

Läs mer Dani och PerchZilla här.

Hans Hällman

Annons
AKTUELLT

Del 3: Arbetar ditt parti för sportfiskets bästa?

Ska fiske- och miljövård avgöra var du lägger din röst i det kommande riksdagsvalet? Kanske inte enbart, men en kvalificerad gissning är att du som läser den här texten månar om just detta. För att ge dig en fingervisning har vi frågat riksdagspartierna var de står i sex frågor av yttersta vikt för svenskt sportfiske.

Megagädda filmad under ytan

Undervattensfilmaren Mark Barrow dök nyligen ner i Wykeham lakes utanför engelska North Yorkshire. Målet var att filma någon av sjöns enorma gäddor och plötsligt dyker det upp en väldig fisk på omkring 14 kilo som gladeligen poserar. Hela fem minuter stannade hon framför linsen och resultatet blev en fantastisk film!

Lekstinna fiskar kan döva delfiner

Varje år samlas miljontals fiskar av arten Gulf corvina i Coloradoflodens mynning för att leka. Hanarna avger då ett parningsljud som är så högt att det bland annat kan få delfiner att mista hörseln, visar ny forskning.

Unik film på fiskar i djupet

Två personer i en miniubåt fick nyligen syn på något märkligt utanför Azorernas kust och satte på kameran. Resultatet blev en helt unik film på två djuphavsmarulkar som parar sig.

Rafflande sista veckor i Artjakten!

Det är otroligt jämnt och ovisst i Artjakten med bara två veckor kvar av tävlingen. Just nu leder Gustav Nyström från Bråtaviken med 46 fångade fiskarter i sommar. Men bakom honom jagar närmast Erik Maripuu med 43 arter och Pelle Hjelm som vunnit tävlingen en gång tidigare på 41 arter. Bästa tjej ligger fyra och

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Del 2: Arbetar ditt parti för sportfiskets bästa?

Ska fiske- och miljövård avgöra var du lägger din röst i det kommande riksdagsvalet? Kanske inte enbart, men en kvalificerad gissning är att du som läser den här texten månar om just detta. För att ge dig en fingervisning har vi frågat riksdagspartierna var de står i sex frågor av yttersta vikt för svenskt sportfiske.

Makrillfilé på nolltid!

Makrillen hugger nu bra längs västkusten och smakar dessutom ljuvligt på tallriken. Men vet du hur man får bort de retfulla benen? Om inte så kommer hjälpen här!

Håkan Otterberg firar 30!

30 år är ingen ålder, men 30 år på samma arbetsplats är minsann en bedrift. Den 15 augusti 1988 startade Håkan Otterberg sin anställning på Fiskejournalen och än idag är han trogen tidningen. Många annonsörer är bekant med Håkans muntra stämma eftersom han sedan starten varit annonssäljare och fyllt tidningen med fiskebranschens budskap. Länge var

Anti-skatbo-tricket!

Alla som fiskar med multirulle har varit med om det. Överslaget, professional overrun eller som vi ofta säger – skatboet. Man kan stå där i timtal, oftast när fisket är som hetast och försöka hitta rätt linände att dra i. Oftast slutar det med att saxen eller kniven får göra sitt. Nu finns det en

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...