Många har väntat på att de omtalade storabborrarna i Kalmarsund ska vakna till. Ni behöver inte vänta längre – eftersom de uppenbarligen börjat röra på sig. Frågan är vem som kan bräcka Daniel Österlunds exemplar på 2 340 gram? " /> Daniel drog äntligen sin drömborre – hela 2 340 gram | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Sportfiskarna uppmanar fler att registrera sin storfisk. Här Daniel Österlund med en troféborre. Foto: Privat
Daniel drog äntligen sin drömborre – hela 2 340 gram

Många har väntat på att de omtalade storabborrarna i Kalmarsund ska vakna till. Ni behöver inte vänta längre – eftersom de uppenbarligen börjat röra på sig. Frågan är vem som kan bräcka Daniel Österlunds exemplar på 2 340 gram?

Daniels praktfisk är den största abborren som rapporterats in till oss hittills i år, och det är naturligtvis ingen skräll att det skedde i just klassiska Kalmarsund. Daniel berättar för Fiskejournalen om dagen då drömfisken hälsade på.

– Jag var redan tidigt inställd på att detta är året då jag ska försöka fånga en abborre över två kilo, något jag har jagat i många år. Det hela började med ett pass då jag fiskade själv, och lyckades kroka min första fisk över 2 kilo. En vecka senare var det dags igen, denna gången med sällskap i båten.

Daniel kände direkt att han krokat en bättre fisk, men det var inte förrän den låg i håven som han förstod att han krokat sitt nya personbästa.

– Det var ganska självklart när jag fick se hur bred fisken var. Det blev alltså två fiskar över 2 kilo på två pass.

Hur ska du kunna toppa denna fisk?

– Det blir väldigt svårt att toppa denna fisk, men inte omöjligt.  Just nu känner jag mig grymt nöjd och även om jag kommer fortsätta att fiska efter abborre så är det andra arter som lockar mer för tillfället.

Vad är ditt bästa tips för riktigt grov abborre?

– Det är inte alltid de mest välkända platserna som är bäst. Våga testa helt nya platser, Kalmarsund är stort och det kan löna sig, hälsar Daniel Österlund.

Läs goda nyheter om Fiskejournalen:

https://www.fiskejournalen.se/rekordar-for-fiskejournalen-over-en-miljon-besokare/

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta