Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Dansk ledning i Guldlaxen

Just nu är det dansk ledning i Guldlaxen i Simrishamn – men så ska det väl inte vara? Tävlingen pågår ända till mitten av maj och innan dess ska svenskarna ha hunnit återställa ordningen.
Guldlaxen är en liten kul tävling för de trollingfiskare som utgår från Simrishamn. Efter en blygsam anmälningsavgift är man med och sedan får varje fiskande anmäla så många fiskar de vill. Tävlingen pågår från den 1 januari till den 15 maj, när det blir högtidlig prisutdelning i Simrishamn. Då överlämnas vandringspriset, som förstås är en ”guldlax” och en miniatyr som får behållas.
Vikterna på de anmälda laxarna brukar, så här i början av säsongen, vara mera blygsamma. Men framåt april, när de stora vandringslaxarna passerar utanför Simrishamn brukar de få en rejäl skjuts uppåt.

Just nu är det alltså danske Lars Jensen som leder med 13,2 kilo. Så nu gäller det att först spöa danskarna i handboll och sedan återställa ordningen i Guldlaxen.
Mer info på Simrishamns Trollings hemsida.
Svenne  Andersson

Lars Jensen med 13,2 kilo silver från Hanöbukten som just nu ger honom ledningen i Guldlaxen. (Foto: Jan Ljunggren)Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta