Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dansk seger i landskampen

Det danska laget gick segrande från första landskampen, returmatch väntar första veckan i november. (Foto: Ingrid Thögersen)

Helgen som gick anordnades det inofficiell landskamp i havsöringfiske mellan Danmark och Sverige. Trots dåliga förutsättningar lyckades danska laget bra och gick segrande ur striden.
En kylslagen Kullabygd mötte deltagarna i den inofficiella landskampen mellan Danmark och Sverige under helgen som gick. Varje lag bestod av fem danskar och fem svenskar. Under fisket parades en fiskare från varje nation ihop och fiskade tillsammans under dagen. Detta för att svenska laget inte skulle få fördelen av lokalkännedom. Man fiskade mellan 12.00-21.00 och när det var dags att summera dagen korades Danmark till segrare, tack vare en havsöring på 2,2 kilo.
Vinnaren koras med hjälp av Fulton-värde.
Första veckan i november hoppas svenska laget få revansch, då lagen möts för en returmatch i Danmark.
Tips från lagledningen
Funderar du på att besöka Kullabygden för havsöringfiske? Svenska lagets kapten, Henrik Thögersen, tipsar om sina favoritställen för både spinn och fluga.
Spinnfiske: Bedriv lätt spinnfiske med beten mellan 10-18 gram. Kvickbadet söder om Höganäs hamn är en het plats att börja på.
Flugfiske: Ett bra flugval är Pattegrisen, som så många gånger förr. Häljeröd, Skälverviken kan erbjuda ett riktigt bra och roligt flugfiske.
En bra start på fiskedagen kan vara att passera sportfiskebutiken Dan Tackel i Höganäs för dagsfärsk information från personalen.
Läs tidigare notis om landskampen.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta