" /> Där satt tian! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Där satt tian!

Martin Lindeberg är en riktigt hängiven sportfiskare som jobbat hårt för första ”tian”, det vill säga en gädda över tio kilo. Nu är målet nått!
Martin, som i Hörby i Skåne, men går på Sportfiskeakademin i Forshaga är en riktigt flitig gäddfiskare. I början av maj var han tidigt ute med en kompis på Vänern. Dom startade dagen med jerkfiske och man kan väl utan överdrift säga att det började bra för Martin; en 106-centimetare på tredje kastet.
”Sen hade vi ett fantastisk fiske. Sex fiskar över fem kilo och totalt cirka 15 hugg. Största gäddan vägde 11,06 kilo”, rapporterar Martin till 100-klubben.
Uppåt dagen testade grabbarna med lite trolling och det var då som Martin sprängde tiokilosvallen. Den gäddan högg på en Zalt och mättes till 108 centimeter, innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Martin Lindeberg hade en kanondag på Vänern, med två fina 100-klubbare. Här är gäddan på 106 centimeter.

Martin Lindeberg hade en kanondag på Vänern, med två fina 100-klubbare. Här är gäddan på 106 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
16 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta