[/caption] " /> Den enda som saknas är laxen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Den enda som saknas är laxen

Birgitta Persson är kommunstyrelsens ordförande i Överkalix – och frustrerad. (Foto: Katarina Nilsson)

Efter Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken var det många som reagerade starkt. Många anser nu att Eskil Erlandsson slösar bort en resurs och äventyrar en art överlevnad. En av dessa är kommunstyrelsens ordförande i Överkalix kommun, Birgitta Persson.
Fiskeriminister Eskil Erlandssons framträdande i Svt:s Uppdrag granskning har lett till  kritiska reaktioner från såväl sportfiskare, kändisar, miljövänner och politiker. Senast i raden är kommunstyrelsens ordförande i Överkalix kommun, Birgitta Persson. Hon lever och verkar i en region som enligt många har en enorm och outnyttjad potential.
– Vi har alla komponenter utom en, för att bli en ordentligt blomstrande landsbygd. Det enda som saknas är laxen, säger Persson.
Hon påpekar att den orörda och vackra naturen, anläggningar för att ta emot gäster, arbetskraft och en outbyggd Kalix älv redan är på plats. Det som saknas är ett väl förvaltat laxbestånd.

Efter att ha sett Uppdrag granskning blev hon rejält upprörd över minister Erlandssons likgiltighet inför det faktum att husbehovsfiske får fortgå utan någon som helst kontroll.
– När han sedan väljer att inte tro på forskarna, så blir man ju helt matt.

Självklart har Birgitta skickat ett brev till Eskil Erlandsson via Fiskejournalens webbformulär. Gör det du också, och se till att din omgivning också gör det.
På vår sida Engagera dig kan du med några klick skicka ett brevet. Klicka här för att komma till webbformuläret.
Se Svt:s Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Missa inte tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta