Anmäl din fångst till Recordfisken och bli ett belönad med ett bete från Abu. Anmäl din fångst till Recordfisken och bli ett belönad med ett bete från Abu.[/caption] " /> "Den stack som en raket" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Den stack som en raket”
Anmäl din fångst till Recordfisken och bli ett belönad med ett bete från Abu.

Anmäl din fångst till Recordfisken och bli ett belönad med ett bete från Abu.

När fisket på djupare vatten var lite trögt flyttade sig Nils Holmlund in i en vik. Med blicken på den hemmabundna flugan såg han en skugga komma farande från sidan. Sedan blev det åka av!
Det dröjde inte ens en minut efter att Nils Holmlund från Ås sänkt ned sin hemmabundna fluga i jämtländska Landösjön, innan en riktigt fin röding högg.
– Jag gjorde mothugg och sedan stack den iväg som en raket. När den efter en häftig fajt låg på isen var jag superlycklig, en otroligt vacker röding som dessutom var nytt personbästa, säger fångstmannen.
Rödingen vägde 2,55 kilo och anmäls nu till Recordfisken och som alla andra godkända anmälningar belönas fångstmannen med ett bete från Abu.
Läs mer om Recordfisken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta