100-klubben har rivstartat 2014. Här poserar Rickard Nordals från Västerås med en 114 centimeter lång gädda. 100-klubben har rivstartat 2014. Här poserar Rickard Nordals från Västerås med en 114 centimeter lång gädda.[/caption] " /> Den stod på djupet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Den stod på djupet
100-klubben har rivstartat 2014. Här poserar Rickard Nordals från Västerås med en 114 centimeter lång gädda.

100-klubben har rivstartat 2014. Här poserar Rickard Nordals från Västerås med en 114 centimeter lång gädda.

Såhär i början av tävlingsåret för Meterligan och 100-klubben brukar det mest handla om ismetade gäddor. Så är inte fallet i år. Senast bland gäddor anmälda från öppet vatten är Rickard Nordals gammelgädda från Bysjön.
– Vi trollade med djupgående vobbler, men det var segt under hela dagen. Men sista timmen skulle visa sig vara värd allt slit. När jag skulle kontrollera min vobbler så attackerade en gädda mitt bete. Efter en härlig kamp så fick vi in henne i håven, berättar fångstmannen i sin anmälan.
Rickard Nordals från Västerås berättar att efter fotografering och mätning fick gäddan simma tillbaka. Precis som det ska vara i 100-klubben och Meterligan.
Fisken mätte 114 centimeter.
Läs mer om 100-klubben och Meterligan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta