Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Den stod vid vassen

Patrik såg betesfisk röra sig vid vasskanten, kastade dit – och fick sitt livs hugg. Så småningom kunde han bärga drömgäddan på 114 centimeter.
Patrik Odqvist var ute på Värtan, tillsammans med ett par kompisar, näst sista dagen på sommarlovet. Fisket började hyggligt med en gädda på 2,7 kilo till Patrik, men så började det regna kraftigt. Kompisarna överlade om dom skulle åka hem eller ta ett sista ställe. Det blev ett försök till och de åkte in med båten i en liten vik.
Patrik såg småfisk röra sig i ytan, nära en vasskant och skickade iväg en gammal hoplimmad Big Bandit. Det hade dragit gäddhugg många gånger förr och funkade bra nu också. Två långsamma jerkningar och sedan högg det.
Gäddan kändes först ganska liten, men när det kom in mot båten blev det tyngre och tyngre och Patrik började förstå vilket monster han fångat. Det blev en tuff match att få in den i båten, där den kunde mätas till 114 centimeter innan den fick återvända ner i vattnet. Det krävdes dock 25 minuters syresättning innan den simmade iväg.
Svenne Andersson

Patrik Odqvist blev jätteglad över sitt nya personbästa.

Patrik Odqvist blev jätteglad över sitt nya personbästa.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta