Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Det avgörande rycket?

Det har länge varit väldigt jämnt i toppen av 100-klubbens Meterliga. Men frågan är väl om dalkarlen Niclas Andersson inte har gjort det avgörande rycket?
Tävlingen om en sprillans jerkutrustning från CWC går in på upploppet.  Drygt två månader återstår av tävlingstiden – men frågan är om Niclas Andersson inte ryckt åt sig en ledning som blir svår att rubba?
Det har varit tyst från honom en längre tid, men så plötsligt rasslade det till i inkorgen och anmälningarna från Mockfjärd började rinna in i jämn ström.
”Efter en seg höst med 10-12 pass utan 100-klubbare fick jag denna 100 centimeter långa gädda, när jag fiskade av en sträcka av Österdalälven som jag inte varit till på tio år”, skriver Niclas i anmälan om en gädda fångade den 5 oktober.

Den fisken blev startsignalen för nya gäddorgier och på tre dagar blev det fyra 100-klubbare på olika platser. Den första alltså i Österdalälven vid Gagnef, den andra i Västerdalälven och de två största, 106 och 109 centimeter, på Insjön.
Niclas har nu nästan 30 meter gädda registrerad i Meterligan och toppkonkurrenterna får lägga på ett kol om de ska hinna ikapp. Men just nu ligger det inga anmälningar i inboxen från Steinar Unnestad eller Daniel Ström…
Svenne Andersson

Niclas Andersson visar upp en snygg 109-centimetare som han fångade vid flötestrolling i Insjön.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta