Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Det blev "bara" silver

– Det kunde ha blivit guld – men det blev bara silver, konstaterar Joakim Larsson, Göteborg i ett mejl till Fiskejournalen.
Storfiskaren och biologiprofessorn Joakim Larsson missar sällan chansen att blöta dragen, om han vet att det finns stor fisk i farvattnen; oavsett om det är långt ute i Västerhavet, på Kanarieöarna eller i laxvattnen utanför Simrishamn. Det var på den senaste orten det blev storfånst i fredags. Så här skriver Joakim själv:
”I fredags badade farsan och jag dragen utanför Simrishamn från vår Rocad 706. Efter ett inledande trippelhugg i ytan med tre mindre laxar i båten nappade en riktigt stor fisk som tyvärr lossade efter drygt 10 minuters fight utan att jag fått in en meter lina. Dock kom trösten en stund senare i form av ett dubbelhugg på riggen. Pappa fick in den första laxen på strax över sju kilo till båten utan några större problem, medan det tog uppemot en halvimme och många rusningar tills att min var redo för håven. Den hade tagit på en liten nio centimeters Stinger-sked i silver/gult fiskad på 40 fot. Innan vi tog kurs mot land hann vi med ytterligare en femkilos.
Väl i hamn drog den största laxen ner Jan Ljungrens vågpil till 16,6 kg (114 cm). Jan bannade mig för att jag inte anmält mig till Guldlax-tävlingen innan jag åkte ut, då fisken skulle betytt blågult i stället för rödvitt i ledningen. Men även om det inte blev en guldlax denna gången så var det ju 16,6 kg rent silver, och jag kan inte vara annat än nöjd med det!”
Svenne Andersson

Joakim Larsson med 16,6 kilo rent Simris-silver i famnen. Laxen tog en Stinger-sked på 40 fots djup.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta