Magnus Fagerström med sin gigantiska lax på cirka 25 kilo. (Foto: Tobias Jansson) Magnus Fagerström med sin gigantiska lax på cirka 25 kilo. (Foto: Tobias Jansson)[/caption] " /> "Det kändes som att dra upp en liten folkvagn!" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Det kändes som att dra upp en liten folkvagn!”
Magnus Fagerström med sin gigantiska lax på cirka 25 kilo. (Foto: Tobias Jansson)

Magnus Fagerström med sin gigantiska lax på cirka 25 kilo. (Foto: Tobias Jansson)

Magnus Fagerström från Bergsjö fiskade havsöring i Ljungan när en bifångst av det större formatet slök flugan. Det var en 25-kilos lax som sedan bjöd fångstmannen på en dans han sent ska glömma.
– Jag så åt kompisen att det kändes som en folkvagn på kroken, berättar Magnus för Fiskejournalen.
Den 38-årige sportfiskaren är glad och upprymd när vi ringer honom, men tycker att fångsten har fått lite för mycket uppmärksamhet.
– Det handlar ju trots allt om en bonusfisk vid öringfiske, säger han ödmjukt.
Det var i höjd med vattenverket som fisken högg, sedan följde en 40 minuter lång kamp med ett spö i klass 7 och 12,7 fot.
Hans livs första lax fångade han tidigare i år, en nystigen och blank på tio kilo.
– Den värderar jag faktiskt högre, efter som jag fiskade efter just lax vid tillfället.
Under dagen har både TV, radio och tidningar stått på kö för att få prata med honom.
Fiskejournalen lyfter på fiskekepsen och säger grattis!

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta