Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Det var på håret

Det var riktigt, riktigt nära att Tobias Haag tappat den fina 100-klubbaren. När den landades satt den löst i en enda krok…
Tobias, som bor i Olshammar, var ute på en trollingtur på Vättern i slutet av augusti. Efter en timmas trollande böjde sig ena spöt kraftigt och strax därpå löste linan ut från paravanen.
Gäddan rusade tio meter på direkten, men så småningom kunde Tobias drilla in den mot båten. Det såg ut som om Cisco kid-vobblern satt bra, på tvären i munnen på gäddan. Men så började den stora fisken ruska på huvudet och de främsta två krokarna tappade sitt fäste.
”Nu satt den inte bra, så jag skyndade mig att ta gälgreppet och lyfta in den på avkrokningsmattan. Kroken satt så löst att det bara var att plocka ut den med händerna”, skriver Tobias i anmälan till 100-klubben där han också berättar att den välfödda gäddan mättes till 114 centimeter.
Svenne Andersson

Tobias Haag med en riktigt välfödd Vättergädda – som han var mycket nära att tappa.

Tobias Haag med en riktigt välfödd Vättergädda – som han var mycket nära att tappa.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta