Du som missade SVT-dokumentären Pimplare från Syrien i söndags har fortfarande chansen på SVT Play. Där får man lära sig att avståndet inte är så långt mellan Syrien och Junsele. " /> Dokumentärfilm om flyktingar och fiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Stor fiskelycka när en av de syriska flyktingarna lyckas kroka sitt livs första abborre.
Dokumentärfilm om flyktingar och fiske

Du som missade SVT-dokumentären Pimplare från Syrien i söndags har fortfarande chansen på SVT Play. Där får man lära sig att avståndet inte är så långt mellan Syrien och Junsele.

– Dom har ju inget att göra. Går här och tittar på snöflingor och träd, säger Per Asp i inledningen av filmen.
Nu är Per Asp en man som vill ha något att göra, även på fritiden och det tycker han andra också ska ha. Fiska är ju bästa man kan göra, förutom att jobba, tycker Per så han drar igång en fiskekurs för syrierna. Att man befinner sig långt uppe i norra Sverige och att det är vinter innebär förstås att det blir pimpelfiske. En total nyhet även för de av syrierna som fiskat förut…
Du hittar den halvtimmeslånga dokumentären på den här länken.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta