Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Drömfiske på havsisen

En mycket ovanligt fångst vid isfiske.

En mycket ovanligt fångst vid isfiske.

Från Fiskejournalens egen norrman, Cato Bekkevold kommer en isfiskerapport som får fiskenerverna att själva. Eller vad sägs om hälleflundra på 111 centimeter, som kontrast till abborrpimplingen i vassviken?
Från en weekendtur till en av Norges fantastiska fjordar skickar Cato bilder på hälleflundran som vägde 16,2 kilo. Vid samma fisketur fångade kompisen Ivan en bleka på 5,6 kilo. Vitling i vikter mellan 1 och 1,5 kilo (!) kikmetades upp när de stod bara några decimeter under isen. Lägg dessutom till stora mängder torsk i vikter på upp till 7-8 kilo. Säg är det konstigt att man längtar bort nån gång?
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta