[/caption] " /> Drömgädda från skärgården | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömgädda från skärgården

En riktigt lång gädda från Stockholms skärgård. Den lyckliga fiskaren heter Mattias Casserstedt. (Foto: Tomas Edenfeldt)

Mattias Casserstedt och två holländska kompisar följde med fiskeguiden och Fiskejournalens medarbetare Tomas Edenfeldt på gäddguidning för en vecka sedan i Stockholms skärgård. De fick ett långt minne med sig hem, närmare bestämt 128 centimeter.
Regnet öste ner men det gäddfiskande gänget var fokuserade och humöret var på topp. Det visade sig ge resultat när de sakta gled fram med elmotorn längs en djupvass. Betesvalet för dagen var shadjiggar på mellan 11,5-15 centimeter. Plötsligt fick Mattias ett kraftigt hugg på sin strömmingsfärgade jigg i en glipa i vassen. Han konstaterade att fisken var stor, men han visste inte då hur stor.
Mattias ökade sitt PB med nästan tio kilo tack vare den nyfångade gäddan Den vägdes till 13 kilo och mätte hela 128 centimeter
– Det är en av de längsta gäddor som tagits i Stockholms skärgård det senaste decenniet och lyckan visste inga gränser, säger Edenfeldt.
Mattias gädda är anmäld till både Recordfisken och 100-klubben.
Stort grattis säger Fiskejournalen!
Här hittar ni mer information om tävlingarna Recordfisken och 100-klubben.
Information om Tomas Edenfeldts fiske hittar du här.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta