[/caption] " /> Drömgädda från skärgården | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömgädda från skärgården

En riktigt lång gädda från Stockholms skärgård. Den lyckliga fiskaren heter Mattias Casserstedt. (Foto: Tomas Edenfeldt)

Mattias Casserstedt och två holländska kompisar följde med fiskeguiden och Fiskejournalens medarbetare Tomas Edenfeldt på gäddguidning för en vecka sedan i Stockholms skärgård. De fick ett långt minne med sig hem, närmare bestämt 128 centimeter.
Regnet öste ner men det gäddfiskande gänget var fokuserade och humöret var på topp. Det visade sig ge resultat när de sakta gled fram med elmotorn längs en djupvass. Betesvalet för dagen var shadjiggar på mellan 11,5-15 centimeter. Plötsligt fick Mattias ett kraftigt hugg på sin strömmingsfärgade jigg i en glipa i vassen. Han konstaterade att fisken var stor, men han visste inte då hur stor.
Mattias ökade sitt PB med nästan tio kilo tack vare den nyfångade gäddan Den vägdes till 13 kilo och mätte hela 128 centimeter
– Det är en av de längsta gäddor som tagits i Stockholms skärgård det senaste decenniet och lyckan visste inga gränser, säger Edenfeldt.
Mattias gädda är anmäld till både Recordfisken och 100-klubben.
Stort grattis säger Fiskejournalen!
Här hittar ni mer information om tävlingarna Recordfisken och 100-klubben.
Information om Tomas Edenfeldts fiske hittar du här.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta