" /> Drömhugg i fjärde kastet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Pontus Bengtsson med sin jackpot i vårsolen. Foto: Kim Hagström
Drömhugg i fjärde kastet

Pontus Bengtsson rivstartar årets spinnsäsong med en fantastisk abborre. Fisken högg redan i fjärde kastet och tvingade ner vågen till 1985 gram!

Att Pontus skulle fiska på annandag påsk rådde det inget tvivel om. Men skulle det bli ismete eller säsongspremiär i öppet vatten nära kusten? Valet föll på det senare och det skulle han inte ångra.
Redan i fjärde kastet fick han ett stenhårt hugg på en Neko-riggad Westin Rinteez CT.

”Först trodde jag att det var en gädda men efter ett tag kom de karakteristiska knyckarna”

– Först trodde jag att det var en gädda men efter ett tag kom de karakteristiska knyckarna. Jag märkte att det var en stor fisk och satte hård press för att undvika att fastna i rötter och växtlighet. Abborren var verkligen pigg och stack iväg i flera korta rusningar. Men till slut lyckades jag få upp den till ytan och det var härligt att se den breda, guldfärgade sidan skimra i solen. Min kompis Kim Hagström ropar att det är ett nytt personbästa – och direkt efter märker vi att håven är kvar på land. Då blev det plötsligt ännu mer spännande. Men som tur var kunde Kim lösa det med ett snyggt mungrepp , berättar Pontus.

”direkt efter märker vi att håven är kvar på land. Då blev det plötsligt ännu mer spännande”

Mätstickan visade 48 centimeter och de båda vännerna kunde se att abborren var i toppkondition. Därför blev ingen förvånad när vikten nästan nådde upp till tvåkilosstrecket.

– Vågen visade faktiskt 2010 gram i början men tickade sedan ner till 1985 gram. Vi tog några snabba bilder och därefter fick den vackra fisken förstås simma vidare, berättar han.

Pontus släpper taget om sitt nya personbästa. Foto: Kim Hagström

Fisket fortsatte och Pontus firade fler framgångar med sin Neko-rigg.
– Jag fiskar den kanske inte riktigt traditionellt med superlätta vikter utan använder mig oftast av 3-8 gram istället. Det är Calle på Darts som har lärt mig tekniken och jag har fått riktigt mycket fisk på just den här metoden. För min del blev det sex abborrar till, och dessutom en sutare och en fyrakilos braxen på dropshot, hälsar Pontus.

Foto: Kim Hagström

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en storartad säsongsöppning!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta