Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Drömlax på harrmete

Den här fantastiskt vackra laxen fångade Wira Ridderborg när hon egentligen var ute för att meta harr i Lögdeälven. Den nystigna laxen vägde prick 12 kilo.
Blanklaxen har så smått börjat stiga i Norrlandsälvarna och en av de nykomna fattade tycke för det maskmete som Wira Ridderborg egentligen menat för älvens harrar.
Wira, som har en bakgrund i Thailand, har alltid älskat att fiska och fiskeintresset har inte blivit mindre sedan hon kom till Sverige för knappt tio år sedan. Nu åker hon och maken Simon på fiskeresa flera veckor varje år, till Norge, Älvkarleby eller till Lögdeälven, där Simon har sina rötter.

”Jag har fångat rätt många laxar i Namnsen, mest grilse men en bättre på 6,7 kilo. Har även fått en fin lax i Älvkarleby på 5,4 kilo i fjol, så lite vana finns, som tur är, annars hade jag nog inte fått upp den”, skriver Wira i ett mejl till Fiskejournalen. Med den lätta haspelutrustningen blev kampen lång och dramatisk. Till dramatiken bidrog inte minst att sänket fastnade mellan stenarna i kampens slutskede. Men efter lite vadande lyckades det att peta loss sänket och slutligen kunde laxen landas – och Wira kunde anmäla den till Recordfisken.
Svenne Andersson

Wira Ridderborg fick en drömlax när hon egentligen var ute för att meta harr i Lögdeälven.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta