Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Drömlax på harrmete

Den här fantastiskt vackra laxen fångade Wira Ridderborg när hon egentligen var ute för att meta harr i Lögdeälven. Den nystigna laxen vägde prick 12 kilo.
Blanklaxen har så smått börjat stiga i Norrlandsälvarna och en av de nykomna fattade tycke för det maskmete som Wira Ridderborg egentligen menat för älvens harrar.
Wira, som har en bakgrund i Thailand, har alltid älskat att fiska och fiskeintresset har inte blivit mindre sedan hon kom till Sverige för knappt tio år sedan. Nu åker hon och maken Simon på fiskeresa flera veckor varje år, till Norge, Älvkarleby eller till Lögdeälven, där Simon har sina rötter.

”Jag har fångat rätt många laxar i Namnsen, mest grilse men en bättre på 6,7 kilo. Har även fått en fin lax i Älvkarleby på 5,4 kilo i fjol, så lite vana finns, som tur är, annars hade jag nog inte fått upp den”, skriver Wira i ett mejl till Fiskejournalen. Med den lätta haspelutrustningen blev kampen lång och dramatisk. Till dramatiken bidrog inte minst att sänket fastnade mellan stenarna i kampens slutskede. Men efter lite vadande lyckades det att peta loss sänket och slutligen kunde laxen landas – och Wira kunde anmäla den till Recordfisken.
Svenne Andersson

Wira Ridderborg fick en drömlax när hon egentligen var ute för att meta harr i Lögdeälven.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Anders Lundkvist berättar om sina bästa kajaktips. Foto: Privat
Dra drömfisken från kajak – gratis snabbkurs!

Några av landets mest framgångsrika sportfiskare utövar sin hobby från kajak. Låter det vingligt och krångligt? Vi föreslår att du tar hjälp av experter innan du ger dig ut!

Under onsdagen kan du nämligen kroka arm med Umeå Kanotklubb på distans, och lyssna på en gratis föreläsning kring kajakfiske.
De konstaterar att allt fler fiskar från just kajak, och att de därför har bett deras medlem Anders Lundkvist att berätta mer om detta.
De bjuder på en kostnadsfri snabbkurs i kajakfiske online under onsdagskvällen.
Här kan du anmäla dig och läsa mer om föreläsningen.

Du kanske även gillar detta