[/caption] " /> Drömmarnas dal | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömmarnas dal

Själva dalen ligger i skuggan av den numera världskända vulkanen Eyafjällajökul. Vulkanismen bidrar både till näringsrika jordar och till varma vatten. (Foto: Martin Falklind

I Fiskejournalen nummer 3 åker Martin Falklind till Island. Där träffar han Rudi Lamprecht, mannen som äger en dalgång så vacker att ögonen tåras.
Tänk dig en dalgång där det hoppar stora laxar, havsöringar, brunöringar och rödingar. I senaste Fiskejournalen kan du läsa om ett fantastiskt fiske på vackra Island. Artikeln beskriver också hur Rudi Lamprecht köpte en dalgång och nu är i begrepp att återställa den som den en gång såg ut – på vikingatiden.
Här kan du bläddra i senaste numret.

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta