Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Drömmen blev verklighet

Här sitter en lycklig Ole Brunsborg med sin dröm i famnen. Drömmen heter en gädda på över tio kilo och den fångade Ole sista dagen i mars.
I broderlandet Danmark är gäddorna fredade under leken och den som vill ha tag i en romfylld tungviktare får därför passa på före sista mars.
”Jeg havde taget fri den sidste dag inden fredningen og det skulle vise sig att være en god idé”, skriver Ole i anmälan till 100-klubben.
Ole fiskade i Dronningborg bredning, vid Randers och på tafsen satt en Pig suspending i den gångbara gäddfärgen papegoj.
”Fick endelig min første 10+, da denne fantastiske gedde pa 11 kg huggede”, skriver Ole, som i fjol anmälde en 9-kilos från Dragsö i Sverige till 100-klubben.
Efter ett par snabba bilder och kontrollmätning till 110 centimeter fick gäddan simma tillbaka.
Svenne Andersson

Ole Brunsborg gjorde en hårdsatsning dagen innan gäddorna blev fredade.

Ole Brunsborg gjorde en hårdsatsning dagen innan gäddorna blev fredade.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta