Drömresa  till Irland Drömresevinnaren Uwe Lehrer stortrivs på Irland. Drömresan är igång. (Foto: Nicka Hellenberg)[/caption] " /> Drömresevinnaren på Irland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Drömresevinnaren på Irland
Drömresa  till Irland

Drömresevinnaren Uwe Lehrer stortrivs på Irland. Drömresan är igång. (Foto: Nicka Hellenberg)

Drömesegänget har anlänt till Irland och stortrivs. Efter första fiskedagen kan vi konstatera att artrikedomen är härlig i havet utanför pittoreska Kinsale. En del tunggung har vi fått känna på också, i vår jakt på bland annat conger. 
Och Irlands rykte som ett föregångsland inom trivsam pubmiljö stämmer absolut, kan vi konstatera. Dessutom har maten överraskat oss stort. Kort sagt – vi blir väl omhändertagna och har det förträffligt bra och har ett spännande fiske …
Just det: Drömresevinnaren Uwe Lehrer fortsätter att visa var skåpet ska stå och har största fisken så hör långt. Han strålar som en sol.
Vi lär få höra mer från Abu- och Fiskejournalens Drömresan som denna gång går till Irland.
Nicka Hellenberg

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta