Drönarna flygs inte längre bara för att det är kul att flyga, utan nu får de även arbetsuppgifter, som att flyga ut karptackel. " /> Drönarvågen slår till på allvar | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Nu finns drönare som kan landa och starta från vatten - och möjligheterna för oss sportfiskare öppnar sig.
Drönarvågen slår till på allvar

Drönarna flygs inte längre bara för att det är kul att flyga, utan nu får de även arbetsuppgifter, som att flyga ut karptackel.
På Youtube finns det mesta. Vi hittade en film där några fiskare använder en drönare för att snyggt och effektivt placera ut sina karptackel. På drönaren sitter även en undervattenskamera så att fiskaren på en monitor kan se  hur bottnen ser ut där tacklet placeras.
Detta är bara början. Snart kommer det surra i luften av små drönare som flyger våra ärenden. Inom sportfisket finns det de facto många situationer där saker måste transporteras över vatten.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta