Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Dubbelhugg gav seger

Ett dubbelhugg, med sammanlagt drygt 22 kilo lax, räckte till seger i årets upplaga av CWC Laxcup i Nynäshamn. Fisket var genomgående trögt och totalt fångades inte fler än nio laxfiskar.
Det finns bevisligen gott om lax i södra Östersjön, men det verkar inte riktigt som om den börjat röra sig norrut. Drygt 50 duktiga trollingteam som under tre dagar inte fångar fler än nio laxfiskar är förstås inte alls bra. Vi får väl hoppas att laxen bara är försenad.
CWC Laxcup vanns av Team SOS som hade duktigt flyt första dagen och kunde landa ett dubbelhugg. De två laxarna på 22,87 kilo räckte gott till segern. Tvåa blev Team Silverback med en lax på 15,05 kilo och trea Team Järnet med en lax på 14,71 kilo.
Årets laxkung blev Tore Lund i Team Silverback.
Resultat och mer info på CWC Laxcup.
Svenne Andersson

Team SOS med två snygga vandringslaxar som räckte till totalseger i CWC Laxcup 2011.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta