[/caption] " /> Dubbla 100-klubbare från Småland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Dubbla 100-klubbare från Småland

Tobias Ekvall visar att envishet lönar sig. Han fick två 100-klubbare inom tre timmar.

Tobias Ekvall från Eksjö hårdsatsade på gäddfiske i Ingarpasjön under tre helger. Envisheten belönade sig, nu anmäler han två 100-klubbare.
Buster Jerk i färgen firebird blev framgångsreceptet för Tobias Ekvall när han gäddfiskade i Ingarpasjön sydost om Jönköping. Han var väl värd fisken då han kämpat på tre helger i rad. När han bytte från spinnerbait till jerkbait lossnade det, en 100-klubbare kunde inte motstå frestelsen.
– Efter en ganska lång fight där gäddan trasslat in sig bland näckrosor flera gånger lyckas vi landa den och stilla nerverna en aning, säger Tobias.
Gäddan mättes till 104 centimeter och det dröjde inte länge innan ytterligare en 100-klubbare fick syna insidan av båten. Även den på en Buster jerk, men fisken var fyra centimeter kortare.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta