Att en tjuvfiskare blir ertappad är måhända ingen uppseendeväckande händelse. Men att polisen får ingripa två gånger på samma ställe samma helg hör inte till vanligheterna. " /> Dubbla utryckningar för polisen efter tjuvfiske i Ringhals | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Händelsen vid Ringhals inträffade förra veckan. Foto: Annika Örnborg
Dubbla utryckningar för polisen efter tjuvfiske i Ringhals

Att en tjuvfiskare blir ertappad är måhända ingen uppseendeväckande händelse. Men att polisen får ingripa två gånger på samma ställe samma helg hör inte till vanligheterna.

Det hela utspelade sig vid Biskopshagens naturreservat i Halland, i närheten av Ringhals, där det inte är tillåtet att fiska. Det första tjuvfisket upptäcktes av polisen under en patrullering, där de noterade en bil lastad med fiskeutrustning, enligt Hallands Nyheter. Fiskeutrustningen tillhörde tre män, som ertappades ute på vattnet när de satt och fiskade. Kvällen efteråt var det dags igen. Polisen gjorde en ny patrullering vid området, och då påträffades ännu en tjuvfiskare. Denna gång en man som redan hade hunnit dra upp två fiskar, och dessutom några krabbor. Mannen fick sina fiskespön beslagtagna, och samtliga personer i historien är anmälda för fiskebrott.

Vilka arter tjuvfiskarna var ute efter framgår inte av historien, men det är känt att vid kylvattenutsläppet från Ringhals kan vattnet vara cirka 10 grader varmare än i det omgivande havet.

Läs om avancerade fiskeprylar:

Snart på marknaden: Drönaren som lockar fram fisken

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta