Delad glädje är dubbel glädje. Det kan David Ahlezon och Johannes Kaunisto skriva under på sedan de dragit upp varsin 10-plussare under samma fiskepass. " /> Dubbla tioplussare gav delad glädje på isen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Johannes Kaunisto med gädda nr 1.
Dubbla tioplussare gav delad glädje på isen

Delad glädje är dubbel glädje. Det kan David Ahlezon och Johannes Kaunisto skriva under på sedan de dragit upp varsin 10-plussare under samma fiskepass.

Det fortsätter att komma in rapporter om huggvilliga grisar efter jul. Mellandagarna har bjudit på både stora öringar och granna gäddor, och några som fick uppleva en kort men intensiv huggsexa är Uppsala-grabbarna i Team Wikfishing. Den lyckade fiskedagen slutade med att David Ahlezon och Johannes Kaunisto fick drilla varsin storgädda.

David Ahlezon med gädda nr 2.

Här kommer deras berättelse:

”Klockan ringer 06.00, jag har knappt sovit en blund för jag varit så spänd över detta ismetespass eftersom jag vet det är en sjö med stor potential vi skall till. Runt klockan 9 är mina och Johannes spön på plats ute på isen och det är dags att fälla ut solstolen och tända brasan. Efter ett par timmar har vi endast fått upp några små gäddor och när klockan närmar sig 13 smyger en känsla av besvikelse på. Vi håller ändå hoppet uppe eftersom vi hört att sjön har levererat stora gäddor på eftermiddagen. 15 minuter senare fäller mitt spö, när jag springer dit säger jag för mig själv: Nu eller aldrig. Mothugget tar tvärstopp, sedan var fighten igång! Efter många rusningar får vi äntligen upp gäddan som räddade dagen, gäddan vi kom hit för. 114 centimeter lång och 10,10 kilo tung. Kort efter vi släppt tillbaka gäddan är vi på väg tillbaka till elden, glada som få! Och då fäller Johannes spö som var strax bredvid mitt. Johannes går dit, väntar en liten stund och gör mothugg, tvärstopp denna gången också. Efter många rusningar får vi upp en grov gädda som mäter 110 centimeter och 10,15 kilo! Tänk hur snabbt det kan bli en bra dag. Vi brukar säga att det räcker men stor fisk men denna gång fick två!”

Du kan följa deras fiske på Instagram #Wikfishing

Läs om träsnidaren som gör vackra fiskar:

Robins robusta ädelfiskar charmar publiken

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Skarvbeståndet i Västra Götaland får reduceras genom skyddsjakt. Foto: Gettyimages
Fördubbling av antalet skarvbon – nu blir det jakt

Både Sportfiskarna och andra aktörer har slagit larm om skarvens tilltagande utbredning längs Västra Götalands kust. Nu kan det hela formuleras i siffror, där inventeringar visar att det skett en fördubbling av antalet skarvbon mellan 2012 och 2020.

Det är Sportfiskarna som basunerar ut resultaten från inventeringen, som SLU gjort tillsammans med erfarna ornitologer och ett flygföretag. Resultatet visar att antalet kolonier vuxit från 14 till 21, och att antalet bon vuxit från 3 000 till 6 000.
– Det kanske mest oroväckande är den stora spridningen av mellanskarv till vattendrag och inlandsvatten. Som ett av många exempel har Kungsbacka Sportfiskeklubb noterat upp till 20 jagande skarvar i Kungsbackaån och även mindre skarvgrupper som nu jagar i deras klubbsjöar flera mil inåt landet. Det är områden där vi aldrig dokumenterat skarv innan, säger Sportfiskarnas regionchef Markus Lundgren på deras hemsida.

De välkomnar också ett färskt beslut om att det nu ska tillåtas skyddsjakt på 3 000 skarvar i Västra Götalands kustvatten och kustmynnande vattendrag.
Det är Sportfiskarna själva som tillsammans med Svenska Jägareförbundet och Sveriges Fiskares Producentorganisation beviljats tillstånd för skyddsjakt på skarv.

Jakten i vattendrag motiveras i beslutet med att utvandrande laxfisksmolt behöver skyddas. Tillståndet gäller till och med den 15 februari 2024 och innebär att maximalt 3 000 skarvar får fällas.
Här kan du läsa mer.

Du kanske även gillar detta