Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
En riktig poänghöjare

– Det där är en poänghöjare, konstatera kompisen, Fiske-Oskar Larsson när Adam Orre drillat in metergäddan till båten.
Adam, som bor i Vallentuna, var med i St Anna Pike Open tillsammans med kompisarna Fiske-Oskar och Anton. Det började bra och ett par godkända fiskar landades, men Adam hade inte riktigt lyckan med sig. Han körde hårt med olika tailbeten, men det var först när en Bumbi Tail hamnade på tafsen som det hände något.
”Inom kort small det till och gick tungt. Oskar konstaterade att det var en större gädda, defintivt en poänghöjare”, berättar Adam i anmälan till 100-klubben.
Och visst var det en poänghöjare. 105 centimeter och 8,8 kilo lyfte teamet till andra plats och den blev dessutom tävlingens största gädda.
Svenne Andersson

Adam Orre med en fin skärgårdsgädda som gav många poäng i St Anna Pike Open.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta