Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Enda hugget räckte

Han fick bara ett enda hugg, denna slaskiga och sura dag på sjön – men Pelle Carlsson var glad ändå, eftersom det var en 100-klubbare som klippte mörten.
Pelle, som bor i Borås, berättar att han var ute på Västersjön och ismetade en dag i mitten av mars. Vädret var inget vidare, med slask och tö och gäddorna var inte precis på hugget.
Det blev ett enda hugg, men det räckte:
”Efter mothugget och en snabb rusning kände jag att det var en finare fisk. Jag tänkte 4-5 kilo kanske. Det blev lite krångligt vid hålet, då det blev flera rusningar och svårt att styra upp huvudet i hålet. Gäddan mättes till 101 centimeter och vägdes till 6,9 kilo. Därmed nytt PB”, skriver Pelle i anmälan till 100-klubben.
Svenne Andersson

Pelle var ensam ute och fick plåta med självutlösaren, men det blev ju faktiskt en riktig kanonbild ändå.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta