Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Enkel och bekymmersfri ankring

Pressmeddelande: Lewmar levererar nu sitt nya CRW400 ankarspel, lämplig för båtar upp till 9 meter. Ankarspelet är försett med 35 meter ankarlina som ligger upprullad på en trumma. Manöverpanel, säkring  och kontaktor är integrerat i ankarspelet och i kombination med lintrumman som stuvar ankarlinan ger detta en väldigt enkel och kompakt montering och behovet av ankarbox är eliminerat. Ankarspelet är självlåsande vilket gör att man inte behöver avlasta ankarlinan. Den unika ”level wind” funktionen ser till att linan alltid matas in prydligt på trumman för trasselfri ankring och maximal förvaringskapacitet varje gång. CRW 400 har även autostop vid utmatning vilket garanterar att det alltid finns lina kvar på trumman. Naturligtvis går det enkelt att komplettera med trådlös fjärrkontroll och extra brytare.
Ca. pris 7 995,- inkl.moms
www.comstedt.seankarapel

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Se upp för gösar med sändare i Hjälmaren. Foto: Martin Engström, Länsstyrelsen.
Släpp tillbaka gösar med sändare – forskning pågår!

Just nu simmar 90 gösar omkring i Hjälmaren med en sändare på sig. Forskarna vill nämligen veta hur de rör sig, både i jakten på föda och lekplatser.

Det är forskare vid SLU som tillsammans med Länsstyrelsen ska kartlägga Hjälmargösens förehavanden. Syftet är att förvaltningen av gösen och gösfisket i sjön ska kunna bedrivas så bra som möjligt.
Gösen är inte bara en populär sportfisk utan även en uppskattad matfisk, och målet är att kunna förena dessa två intressen utan att beståndet tar skada.

– Gösen är en uppskattad matfisk, som är eftertraktad av både det kommersiella och rekreationella fisket. Trots detta vet vi fortfarande lite om dess ekologi och beteende, säger Gustav Hellström, forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet i Umeå.
Med anledning av projektet så finns det anledning för fritidsfiskare att vara uppmärksamma, eftersom de uppmanas släppa tillbaka märkta gösar i vattnet igen, om en sådan skulle fångas.
Här kan du läsa mer om projektet!

Du kanske även gillar detta