[/caption] " /> Enorm gädda i Recordfisken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Enorm gädda i Recordfisken

Christer Stolt från Siljansnäs poserar med sin 17,2 kilo tunga gädda.

Christer Stolt och hans fru var ute och trollade på Siljan när det högg på bådas spö. Det visade sig vara två riktigt fina gäddor. Den ena på 7,1 kilo och den andra vägde hela 17,2 kilo. Fisken anmäls nu till Recordfisken.
Dubbelhugg kan få den mest inbitna sportfiskaren att jubla. Christer Stolt och hans fru fick två gäddor på samma gång och vikterna är imponerande. Den första gäddan landades efter en kort kamp och vägdes till 7,1 kilo. Under tiden kämpade Christer stolt med nummer två.
– Efter ett antal rusningar fick jag se gäddan och såg att det var en stor fisk, men trodde inte att den var så enormt stor.
Ett dubbelhugg med gäddor på 17,2 och 7,1 kilo är säkerligen ett minne för livet. Fiskejournalen lyfter på kepsen och säger grattis.
Vill du anmäla en fisk till Recordfisken? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta