[/caption] " /> Enorm gädda i Recordfisken | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Enorm gädda i Recordfisken

Christer Stolt från Siljansnäs poserar med sin 17,2 kilo tunga gädda.

Christer Stolt och hans fru var ute och trollade på Siljan när det högg på bådas spö. Det visade sig vara två riktigt fina gäddor. Den ena på 7,1 kilo och den andra vägde hela 17,2 kilo. Fisken anmäls nu till Recordfisken.
Dubbelhugg kan få den mest inbitna sportfiskaren att jubla. Christer Stolt och hans fru fick två gäddor på samma gång och vikterna är imponerande. Den första gäddan landades efter en kort kamp och vägdes till 7,1 kilo. Under tiden kämpade Christer stolt med nummer två.
– Efter ett antal rusningar fick jag se gäddan och såg att det var en stor fisk, men trodde inte att den var så enormt stor.
Ett dubbelhugg med gäddor på 17,2 och 7,1 kilo är säkerligen ett minne för livet. Fiskejournalen lyfter på kepsen och säger grattis.
Vill du anmäla en fisk till Recordfisken? Klicka här för mer information.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta