Prenumerera på nyhetsbrevet!

FISKEBLOGGAR

Torrfluga

Rödingkolossen som fångstmannen helst vill slippa

Önskad eller oönskad – Fiskejournalen kan inte låta bli att uppmärksamma den här rödingkolossen på 4,6 kilo som rutinerade fiskaren Stefan Lind tog på torrfluga för ett tag sedan. Normalt sett är detta en drömfångst för vilken flugfiskare som helst, men inte i detta fall eftersom det inte rör sig om en önskad art, åtminstone

Drömharr från Sorsele

Viktor Abrahamsson hade längtat efter torrflugesäsongen och kunde knappast fått en bättre start. Läs här hans egen berättelse om när hans lilla myrimitation lurade en magisk harr på 54 centimeter!

Småländsk ”rock-festival” på flugfiskevis

När den stora åsandsländan – eller ”rocken” – kläcks bjuds både öring och flugfiskare på fest. Holm Guiding erbjuder en weekend i Alsterån för alla som vill uppleva detta skådespel med flugspöt i hand.

Vilda ythugg på Aniak river

Fisket med ytgående musimitationer gör sig minst sagt bra på film. Här kommer ett smakprov från fiskeguiderna på Aniak river – håll i hatten för här går det vilt till. Följ med gänget på Fly Out Media till Western Alaska och floden Aniak. Här presenterar man med fördel en fluga på ytan och då snackar

Veckans påslag

Vi kickar igång en ny fiskevecka med ett oförglömligt torrflugepåslag. Se och njut! Den kanadensiska flugfiskeduon Simon Tremblay och Jérôme Charest lyckades fånga ett riktigt häftigt ”Kodak-moment” när de spelade in flugfiskefilm i somras. Slowmotion när den är som bäst. Vilket är ditt hittills bästa fiskeminne för säsong 2016? (foto: Jérôme Charest)  

Annonser

TYCK TILL!

Vad fiskar du helst på hösten?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Laddar